Vektorisering

”De fleste billedfiler består af pixels og mister kvalitet når de forstørres eller forandres. Vektor er baseret på matematiske formler og mister derfor ikke kvalitet når de skaleres”

Ved du allerede hvad du skal bruge? Så tryk her og send os en besked.
Priser fra kr. 150,- ekskl. moms

Hvad betyder vektor?

Langt de fleste billeder på nettet er sammensat af pixels, det er dem du typisk finder i jpg eller png format, og de bliver også kaldt bitmap eller rasterbilleder. Når du forstørrer eller forvrænger en rasterfil for meget, så kan kanterne se ujævne ud, og kvaliteten kan gå tabt. Kvaliteten på billedet er afhængig af billedets opløsning, og filer der skal printes kræver ofte en højere opløsning end hvad der kræves af billeder til din skærm. Dette betyder at dine billeder kan se skarpe ud på skærmen, men stadig ikke egne sig til print da opløsningen ikke er høj nok.

Vektor derimod består af punkter, linjer, og kurver, der er baseret på matematiske formler. Når du skalerer en vektorbilledfil, er den ikke afhængig af opløsning, og der er intet tab af kvalitet. Dette betyder at grafikken kan dimensioneres, så stort eller småt, som man har behov for. Enten kan pixelgrafik omvendes til vektor med et program, eller også skal man hen og genskabe motivet fra bunden i et program der understøtter vektor.

Vektor egner sig godt til specielt logoer, da et logo i vektorformat betyder at dine logoer altid er knivskarpe og ikke mister kvalitet. Mange print processer kræver endda at din fil er i vektorformat og kan ikke lade sig gøre med en almindelig billedfil.

Eksempel på vektorgrafik

Her har vi illustreret forskellen på vektor og bitmap, filerne er placeret i en pdf fil som har evnen til at gengive vektorgrafik. I vektor formatet kan du zoome uendeligt mens kanterne forbliver skarpe, mens den på bitmap kun bliver mere og mere pixeleret.

Tryk for at se traditionelt billedformat (mister kvalitet ved skalering)

Tryk for at se vektor format (mister ikke kvalitet når du zoomer)

Tidligere cases

Her har vi opstillet nogle udvalgte tidligere projekter, som vi har rentegnet for kunder.

Rentegning fra kun kr. 150,- ekskl. moms

 Rentegning af logo til tryk og produktion

Er du træt af at bruge tid på at rentegne billeder?

Bruger du Eps. Ai. eller andre former for vektorgrafik og bruger du unødvendig tid på at rentegne grafik og logoer? Så kan vi hjælpe dig. Undgå at bruge unødvendig tid, og send opgaven til os og få din grafik tegnet op for så lidt som kr. 150,- (ekskl. moms).

Vi hjælper firmaer der arbejder med folie, skilte, gravering, fræsning, tekniske tegninger og mange andre typer erhverv, som bruger vektor grafik som en del af deres hverdag.

Send os en mail med den fil du gerne vil have rentegnet på info@foxpress.dk

Rentegning, optegning, og konvertering af billeder til vektor for så lidt som kr. 150,- (ekskl. moms)

Billig rentegning af grafik og tekniske tegninger
Rentegning af logo til tryk

Disse filformater indeholder ofte vektorgrafik

Hvordan ved jeg om mit logo er vektor?

Hvis du selv vil se om dit logo eller grafik er i vektor og klar til tryk, kan du se efter disse parameter. Ofte er filformatet EPS. Ai, CDR eller pdf. disse filer kan dog også godt være almindelig billedfiler, men formaterne bruges ofte til vektorgrafik.

Hvis formatet er pdf. så kan man zoome helt ind og grafikken begynder at blive pixeleret er det ikke vektorgrafik.

 

Skal du have rentegnet eller vektoriseret grafik?

Har du et medie du gerne vil have konverteret til vektorgrafik, eller rentegnet? Så send os en besked her, eller send os filen direkte på info@foxpress.dk og forklar dine behov så vender vi hurtigt tilbage.

+45 2081 9631